Scotts díszpark műtrágyák

 

Otthonunk, kertünk a pihenés és a kikapcsolás helye. A szép kert megfelelő gondozást igényel, a tápanyagok pótlására pedig – különösen intenzíven öntözött kertekben – egyszerűen alkalmazható, időt és munkát megtakarító, biztonságos műtrágyákra van szükség.

 


A fű teljes körű, harmonikus tápanyagellátásához nem elegendő csak a nitrogénről gondoskodni. A kiegyensúlyozott tápanyag-ellátáshoz foszforra és káliumra is szükség van. A környezetei stressznek csak a tápanyaggal folyamatosan ellátott gyep képes ellenállni!
A professzionális Scotts Díszpark Gyepfenntartó műtrágyákkal időt és pénzt takaríthat meg, hiszen  kis munkaerő-ráfordítással, a gyepfenntartás többi munkaműveletéhez képest jóval olcsóbban tud látványos és tartós eredményt elérni. A magas hatóanyag-tartalomnak és a tápanyagok folyamatos feltáródásának köszönhetően a gyep erősebb, tömörebb lesz, így könnyebben elnyomja a gyomokat is. Az erős, jól táplált és jól karban tartott gyep jobban tűri az intenzív igénybevételt, és átmeneti kedvezőtlen időszakok után könnyebben regenerálódik.

 

A Scotts Díszpark műtrágyacsalád tagjai az egyedülálló gyártási technológiának köszönhetően megbízható, tartós tápanyagforrást jelentenek a kert növényei számára, így a kerti idényben személye szabottan tudunk ajánlani terméket, egyszeri, kétszeri, vagy speciális igények esetén (moha, vetés stb.) háromszori kezelésekre. A különböző célra kifejlesztett termékek tápanyagtartalma a növény adott életszakaszának megfelelően lett összeállítva. A műtrágya-szemcsékben lévő tápanyagok típustól függően 2-3, 4-5 vagy 8-9 hónap alatt, folyamatosan táródnak föl, így több hónapon át elegendő tápanyagot szolgáltatnak. A burkolatból a tápanyagok feltáródását kizárólag a hőmérséklet szabályozza, ami összhangban van a növények fejlődési ütemével. Nincs tápanyagveszteség, vagy perzselésveszély! A Scotts Díszpark gyepműtrágyák kényelmesen használhatók, műtrágyaszórókkal egyszerűen kijuttathatók.A széles termékválasztékból igény szerint többféle gyepápolási program is összeállítható!

ÚJ! Aquasmart-technológia a jobb vízhasznosításért
Scotts Díszpark műtrágyáink az egyedülálló Aquasmart technológiának köszönhetően segítik azt, hogy a gyep sűrűbb levéltömeget és mélyre hatoló, erős gyökérzetet fejlesszen, és így a talajnedvesség jobban hasznosuljon.
Az Aquasmart technológiának köszönhetően a műtrágyaszemcsékből a tápanyag lassan, fokozatosan táródik fel, ezért a növény mindig elegendő tápanyaghoz jut. Az így táplált gyep a földfelszín felett erősebb és sűrűbb zöldtömeget, a földfelszín alatt pedig hosszabb, mélyebbre hatoló gyökérrendszert fejleszt.
A nedvesség optimális hasznosulását háromféleképpen támogatja:
1. a sűrű lombtömeg megakadályozza a felülről érkező csapadék elfolyását, így annak nagy része helyben marad,
2. az erős gyökérrendszer többet tud felvenni a talajba jutó csapadékból,
3. száraz időszakban a sűrű lombozatnak és jól fejlett sűrű gyökérrendszernek köszönhetően kisebb a talaj párolgási vesztesége.
Az eredmény: egészséges, folyamatosan fejlődő gyep, ami hosszú időn át élénk, üde zöld marad.


Gyepműtrágyák a telepítéstől a fenntartásigFűmagvetés vagy gyepszőnyegfektetés után a fű gyors gyökeresedése a cél. Ezt a folyamatot foszfordús műtrágyával támogathatjuk. Új gyep telepítését vagy az újravetést, felülvetést megelőzően alkalmazott Scotts Díszpark Gyepstarter műtrágya gyors kelést tesz lehetővé, amire különösen tavasszal van nagy szükség. Nem perzseli ki a kelő vagy a felújításra szoruló, gyenge gyepet, és több héten át tartós tápanyagforrást nyújt a fű számára. Kis szemcseméretének köszönhetően egyenletesen kiszórható, ezáltal a fű is egyenletesebben kel.


 

Már beállt gyepekre a Scotts Díszpark Gyepfenntartó műtrágyából háromféle hatástartamú változat áll a rendelkezésére, hogy még rugalmasabban tudja megtervezni a gyeptáplálási programot:
 


Rendszeres, egy szezonban akár többszöri használat esetén javasoljuk a Scotts Díszpark Gyepfenntartó - Rövid hatástartamú (2-3 hónapos) műtrágyát. A tél során kárt szenvedett gyepfelület gyors tavaszi regenerálására, „gyorszöldítésre” is alkalmas.

 


Tavasszal vagy ősszel, más típusokkal (Gyepstarter, Mohás foltokra, Kondicionáló) végzett célzott kezelések előtt vagy után a Scotts Díszpark Gyepfenntartó - Közepes hatástartamú (4-5 hónapos) változatát ajánljuk kiszórni a területre. Scotts Díszpark Gyepstarter használata után, illetve Scotts Díszpark Őszi-téli felkészítő alkalmazása előtt is ezt a típust javasoljuk.

 


A Scotts Díszpark Gyepfenntartó - Hosszú hatástartamú (8-9 hónapos) műtrágyát egy évben csak egyszer, tavasszal, márciustól kell kijuttatni. Az intenzív zöld szín érdekében magnéziumot (Mg) is tartalmaz. Burkolatának köszönhetően tápanyagai lassan táródnak fel, így nincs perzselésveszély. Elegendő csupán egyszer alkalmazni, és a teljes tenyészidőszakra megoldja a tápanyagellátást. 

 


A gyepfelület a téli időszakra való felkészítéséhez, kondicionálásához a magas káliumtartalmú Scotts Díszpark Őszi-téli felkészítő műtrágya javasolható. Kettős burkolatának köszönhetően az alkalmazás időszakára jellemző nagy hőmérséklet- és csapadékingadozás nem okoz jelentős változásokat a tápanyag-kibocsátás ütemében. Hidegebb időszakban is megbízhatóan táplálja a füvet, ezért ezt a terméket leromlott gyepfelületek kora tavaszi indításhoz is ajánljuk.
  


 

 

Főmenü

Ugrás a webáruházba