Mikrobiológia

EM-1

Aktivált mikrobiológiai készítmény.

Használható:

  • kertészetben: talajkezelésre, lombkezelésre, komposztálásra

A kertészetben elért sikerek elsősorban a talaj termelékenységével függnek össze. Az effektív mikroorganizmusok a talaj regeneratív mikroorganizmusait támogatják. Segítik a szerves anyagok átalakítását a növények számára szükséges tápanyagokká, és olyan élőhelyet, közösséget teremtenek, amely elvonja a patogének, kártevők életterét. A hatékony mikroorganizmusok segítségével a talaj termelékenysége jelentősen növekszik, és a növények ellenálló képessége fokozódik.

  • kerti tavakban: algásodás kezelésére, tótisztításra
  • derítőkben: szagtalanításra

Előnyei:

  • környezetbarát, bio gazdaságokban használható
  • olcsó és hatékony
  • élő szervezetre teljes mértékben ártalmatlan
  • hatékonyan alkalmazható gomba okozta növénybetegségekkel szemben is megelőző jelleggel
  • talajéletre gyakorolt pozitív hatása miatt a növény fejlődését is gyorsítja

Kiszerelés: 1liter,  20 liter


BACTOFIL 

A termékekben lévő természetes talajbaktérium törzsek egymás hatását jól kiegészítve komplex hatásuk révén optimális feltételeket teremtenek a növények számára.

Megkötik a talajban lévő nitrogént, felvehető formába hozzák a foszfort, a káliumot, ezzel egyenletes tápanyagellátást biztosítanak. Növényi hormonokat bio-szintetizálnak, ami a fiatal növények gyors fejlődését eredményezni.  Javítják a talaj szerkezetét és erőteljes talajfertőtlenítő hatással rendelkeznek. Az említett komplex hatásnak köszönhetően a BactoFil-lal kezelt talajban a növények jobban fejlődnek, jobban ellenállnak a betegségeknek valamint több és szebb termést adnak. Miután abszolút veszélytelen mind a felhasználóra, mind a környezetre és nem lehet túladagolni, ezért a házikertekben is eredményesen használható.

 

 


SYMBIVIT

Természetes eredetű mikorrhiza gombákat tartalmaz, amely hifa-hálózata segítségével megnöveli a gyökér víz- és tápelem felvételére szolgáló felületének nagyságát. Ez a kapcsolat a növény egész életében fennmarad, így serkentve a növény fejlődését és a betegségekkel szembeni ellenálló képességét.

 

 


MYCOSTOP

 Az egyik leggyakoribb természetes talajbaktérium szárított preparátumát és spóráit tartalmazza, amelyek a kijuttatás után egyrészt úgy körbefonják a kultúrnövény gyökereit, hogy a kórokozó nem fér hozzá, emellett elvonják a kórokozó elől a nélkülözhetetlen tápanyagokat. Az úgynevezett "lízis" hatásuk révén olyan anyagot termelnek, amely feloldja kórokozók sejtfalát és így az nem képes megbetegíteni a növényt, sőt táplálja azt. Végül olyan toxinokat termelnek, amelyek gátolják a kórokozók szaporodását.

 

 


ALGAFIX

Mikrobiológiai levélpermet az Algafix mikrobiológiai lombtrágya közvetlen kijuttatásra hígított változata. A levelekre és elsősorban azok fonákjára permetezve elősegíti, meggyorsítja a növény fejlődését és fokozza az ellenálló- stressztűrő képességét.

 

Főmenü