Agro bio

Az AGRO.bio Hungary Kft. 2001-ben alakult azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben megismertesse és elterjessze a BactoFil® mikrobiológiai termékcsalád használatát.

Ezt a szabadalommal védett terméket mintegy 15 éves kutató- és fejlesztő munka során hozták létre magyar mikrobiológusok.

A BactoFil® termékcsalád a hazai piaci bevezetést követően rövid időn belül vezető termékké vált a mikrobiológiai talajerő-pótló készítmények között és hasonlóan szép eredményt ért el a környező országokban is.

Jelenleg közel negyven országban szabadalmaztatott a termék, ami talán mindennél jobban mutatja a nemzetközi jelentőségét.

A folyamatosan növekvő eredmények hátterében a termék innovatív jellege mellett, a minőség-ellenőrzéssel- és a folyamatos termékfejlesztéssel szemben támasztott szigorú követelmények állnak.

A hazai- és külföldi kutató intézetekkel, egyetemekkel és gazdaságokkal folytatott együttműködés eredményeként jött létre az a kultúra-specifikus technológiai ajánlás, amely a BactoFil® használatát biztosan megtérülő, jövőbe mutató befektetéssé teszi.

Az AGRO.bio Hungary Kft. komplex mikrobiológiai megoldásokat nyújt a mezőgazdaság és a környezetvédelem területén, amelyek természetes módon biztosítják a talajok tápanyag szolgáltató képességét és javítják a termékenységét.

 

BACTOFIL 

A termékekben lévő természetes talajbaktérium törzsek egymás hatását jól kiegészítve komplex hatásuk révén optimális feltételeket teremtenek a növények számára.

Megkötik a talajban lévő nitrogént, felvehető formába hozzák a foszfort, a káliumot, ezzel egyenletes tápanyagellátást biztosítanak. Növényi hormonokat bio-szintetizálnak, ami a fiatal növények gyors fejlődését eredményezni.  Javítják a talaj szerkezetét és erőteljes talajfertőtlenítő hatással rendelkeznek. Az említett komplex hatásnak köszönhetően a BactoFil-lal kezelt talajban a növények jobban fejlődnek, jobban ellenállnak a betegségeknek valamint több és szebb termést adnak. Miután abszolút veszélytelen mind a felhasználóra, mind a környezetre és nem lehet túladagolni, ezért a házikertekben is eredményesen használható.

 

 

SYMBIVIT

Természetes eredetű mikorrhiza gombákat tartalmaz, amely hifa-hálózata segítségével megnöveli a gyökér víz- és tápelem felvételére szolgáló felületének nagyságát. Ez a kapcsolat a növény egész életében fennmarad, így serkentve a növény fejlődését és a betegségekkel szembeni ellenálló képességét.

 

 

MYCOSTOP

 Az egyik leggyakoribb természetes talajbaktérium szárított preparátumát és spóráit tartalmazza, amelyek a kijuttatás után egyrészt úgy körbefonják a kultúrnövény gyökereit, hogy a kórokozó nem fér hozzá, emellett elvonják a kórokozó elől a nélkülözhetetlen tápanyagokat. Az úgynevezett "lízis" hatásuk révén olyan anyagot termelnek, amely feloldja kórokozók sejtfalát és így az nem képes megbetegíteni a növényt, sőt táplálja azt. Végül olyan toxinokat termelnek, amelyek gátolják a kórokozók szaporodását.

 

 

ALGAFIX

Mikrobiológiai levélpermet az Algafix mikrobiológiai lombtrágya közvetlen kijuttatásra hígított változata. A levelekre és elsősorban azok fonákjára permetezve elősegíti, meggyorsítja a növény fejlődését és fokozza az ellenálló- stressztűrő képességét.

 

Főmenü